Diyetisyen Defne Çar, renklerin yemek seçimi ve tüketimini etkilediğine belirterek, “Bulunduğunuz ortamın rengi, tabakların rengi, yemeklerin rengi iştahı etkilemektedir. Kırmızı, turuncu ve sarı iştah artıran, mavi ve yeşil ise iştah azaltan renkler arasında yer alır” dedi.
yemek tarifi, yemek yapma, lezzet, mutfak, yemek kültürü, malzemeler, sebzeler, etler, soslar, baharatlar, yemek tarihi, lezzetler, yemek kültürleri, yerel lezzetler, mutfak teknikleri, yemeklerin kültürel anlamı, yemeklerin tarihçesi, yemeklerin sağlık etkileri, yemeklerin yerel malzemelerle yapımı, yemeklerin yerel kültürlerle ilişkisi, yemeklerin yerel lezzetlerinin keşfi
Merkez mahallesi mutlu han sokak no:17/2 Bartın/Sakarya
info@yemekhaberleri.com.tr